Start van de werken aan de N14 in Massenhoven vanaf 27 mei 2024

Vanaf 27 mei 2024 starten de werken voor de aanleg van een rotonde op de N14 in Massenhoven, vlak na de brug over het Albertkanaal bij het kruispunt met de Vaartstraat. Deze ingrijpende werken zullen tot augustus 2024 duren en hebben als doel de bereikbaarheid van de KMO-zone Vaartstraat te verbeteren. Het project is een samenwerking tussen het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), gemeente Zandhoven, De Vlaamse Waterweg nv en Pidpa.

Omleiding voor buslijnen 420, 424, 427 en 428

Door de werkzaamheden zullen de buslijnen 420, 424, 427 en 428 een omleiding volgen. Hieronder de details van de omleidingsroutes en de niet-bediende haltes.

 

Lijnen 420, 424 en 428: richting Herentals/Zandhoven VTI/Vorselaar

Omleidingsreisweg: via Liersebaan, Herentalsebaan, Hofstraat, Vierselbaan en Ringlaan.

Niet-bediende haltes:

  • Massenhoven Kanaalstraat
  • Massenhoven P+R Massenhoven
  • Massenhoven Kerkstraat
  • Massenhoven Gebroken Loop
  • Zandhoven Liersebaan
  • Zandhoven Dorp Vierselbaan

Tijdelijke halte:

  • Zandhoven Dorp (voorbij de ovonde op de Ringlaan)

Reisweg 420/424: richting Berchem/Broechem/Schilde

De bussen volgen de normale reisweg, maar zullen de halte Massenhoven Kerkstraat niet bedienen. Er wordt geen vervanghalte voorzien.

 

Lijn 427: richting Herentals

Omleidingsreisweg: via Hogeweg, Oelegembaan, Zandhovensesteenweg en E34.

Niet-bediende haltes:

  • Massenhoven P+R Massenhoven
  • Massenhoven Kerkstraat

Tijdelijke halte:

  • In de Hogeweg, tegen het kruispunt met Liersebaan (alternatief voor halte Kerkstraat)

 

Voor de meest actuele informatie en routeplanning kunnen de reizigers gebruikmaken van de routeplanner of de app van De Lijn.

 

Veiligheid voorop

In overleg met de lokale overheid bepaalt De Lijn steeds de exacte locaties van de tijdelijke haltes. Het is belangrijk dat reizigers enkel op- en afstappen bij deze formeel vastgestelde haltes voor hun eigen veiligheid en die van andere weggebruikers.

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.