Sylvie Verroken nieuwe CFO & CIO De Lijn

Sylvie Verroken nieuwe CFO & CIO De Lijn

Mechelen, 19 juni 2019 – Sylvie Verroken gaat op 15 september aan de slag als de nieuwe directeur Financiën en ICT van De Lijn.  Ze volgt Werner Jacobs op, die na tien jaar bij de vervoermaatschappij overstapte naar ParkLane Insight. Sylvie Verroken heeft bijna twintig jaar ervaring bij grote privébedrijven als Janssen Pharmaceutica en AkzoNobel.

Sylvie Verroken:

 “Ik wil mijn expertise inzetten voor een project waarvan het succes kritisch is voor onze maatschappij. Mobiliteit en de rol die De Lijn daarin speelt, boeit me daarom. Ik kijk ernaar uit om verder mee te werken aan De Lijn als een competitieve en klantgerichte organisatie die een goede en relevante service biedt voor de klanten van vandaag en van morgen.”

 Directeur-generaal Roger Kesteloot: 

 “Sylvie Verroken is een door de wol geverfde manager met een hoop ervaring op verschillende vlakken in de privésector. Ik ben blij dat iemand met heel wat kilometers op de teller bij wereldspelers als AkzoNobel en Janssen Pharmaceutica kiest voor een job bij een overheidsbedrijf in volle evolutie.  De nieuwe managementstructuur die we op poten aan het zetten zijn, is meteen een flinke uitdaging.”

Curriculum vitae

Sylvie Verroken (°1972) behaalde een licentiaatsdiploma TEW (UFSIA, Antwerpen) en een postgraduaat in Marketing (XIM, India). In 1996 begon ze haar loopbaan als auditor bij PricewaterhouseCoopers (PwC). Van 2000 tot 2011 bekleedde ze diverse financiële functies bij farmaciereus Janssen Pharmaceutica. Sinsdien werkte ze voor de Nederlandse multinational AkzoNobel (verven en lakken). Daar begon ze als Benelux Marketing Director om daarna vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam verschillende Europese financiële functies op te nemen. Ze is afkomstig uit Kortrijk, woont in Berchem, is getrouwd en heeft drie kinderen.

Sylvie Verroken, de nieuwe CFO en CIO van De Lijn.
Sylvie Verroken, de nieuwe CFO en CIO van De Lijn.

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 36 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar circa 11 miljoen ritten. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.