Tarieven De Lijn op 1 februari aangepast aan gestegen levensduurte

Tarieven De Lijn op 1 februari aangepast aan gestegen levensduurte

Tarieven tickets en tienrittenkaarten wijzigen niet

Na bekrachtiging door de Vlaamse Regering past De Lijn vanaf 1 februari 2021 nieuwe tarieven toe.

Net zoals in andere sectoren volgen de vervoerbewijzen de stijging van de levensduurte. De Omnipassen, de m-card en het m-ticket krijgen een indexaanpassing. Gemiddeld stijgen de tarieven met een indexaanpassing van 1 procent. De Buzzy Pazzen, elektronische biljetten en kaarten en vervoerbewijzen voor contactloos betalen worden niet duurder.

Indexaanpassing abonnementen

De netabonnementen van De Lijn blijven de goedkoopste van België en omgeving. De tarieven voor een Omnipas voor een jaar en 3 maand worden geïndexeerd en kosten vanaf 1 februari 2021 respectievelijk 339 euro en 132 euro. De prijs van een Buzzy Pazz (12- tot en met 24-jarigen) volle prijs blijft onveranderd.

65-plussers betalen 56 euro voor een jaarabonnement. Dit wordt ook de prijs voor een VT (verhoogde tegemoetkoming) jaarabonnement, een Buzzy Pazz voor wie jonger is dan 12 en een derde Buzzy Pazz jaar in hetzelfde gezin. Een VG (vervoersgarantie) abonnement zal 46 euro kosten vanaf 1 februari 2021.

De m-tarieven worden licht verhoogd. De m-card wordt gelijkgeschakeld aan een Lijnkaart en zal 16 euro kosten. De korting op een m-ticket ten opzichte van een gewoon ticket wordt gedeeltelijk afgebouwd. Een m-ticket kost vanaf februari 2 euro.

Reizigers vinden meer info over de nieuwe tarieven die ingaan op 1 februari op de website van De Lijn Tariefaanpassing vanaf 1 februari 2021 - Nieuws - De Lijn.

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.