Ticket De Lijn niet duurder in de spits

De Lijn bestempelt alle uitspraken over duurdere tickets  in de spits als ongegrond. Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg schrijven in de krant van woensdag dat dit over een of twee jaar het geval zal zijn. De vervoermaatschappij benadrukt dat gedifferentieerde tarieven een denkpiste zijn die nog niet is onderzocht. Bijgevolg zijn hierover ook geen beslissingen genomen.

 

Met gedifferentieerde tarieven wordt bedoeld dat op openbaar vervoer andere tarieven kunnen gelden afhankelijk van criteria als het comfort (snelheid, zitplaats, … ), het tijdstip (dag, nacht, spits, dal) en de gemiddeld afgelegde afstand.

Contacteer ons
Tom Van de Vreken Woordvoerder VVM De Lijn, De Lijn
Tom Van de Vreken Woordvoerder VVM De Lijn, De Lijn
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 36 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar circa 11 miljoen ritten. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.