Tijdelijk extra voordelig van een P+R naar het centrum van Antwerpen

Gebruikers van één van de P+R's in Antwerpen kunnen makkelijk en voordelig hun wagen parkeren en met bus of tram hun weg verderzetten, zonder file- of parkeerstress. Sinds kort zijn er nieuwe P+R-gebouwen in Merksem en aan Linkeroever en Luchtbal. Daarom biedt De Lijn tijdelijk een voordelig tarief aan voor wie hier graag gebruik van wil maken.

Vanaf 1 februari 2022 zijn aan de ticketautomaten aan de haltes P+R Linkeroever, Halewijnlaan, Van Eedenplein, P+R Luchtbal en P+R Merksem twee soorten voordelige vervoerbewijzen kopen:

  • ‘P+R Antwerpen’ maandpas: 35 euro
  • ‘P+R Antwerpen’ 10-rittenkaart: 10 euro

Zo werkt het

  • De vervoerbewijzen zijn op elektronische kaart verkrijgbaar aan de ticketautomaten van de haltes P+R Linkeroever, Halewijnlaan, Van Eedenplein, P+R Luchtbal en P+R Merksem.
  • De reizigers vinden de voordelige vervoerbewijzen ‘P+R Antwerpen’ in het keuzemenu ‘Dagpas’.
  • Hiermee reizen zij op alle bussen en trams in Antwerpen en alle randgemeentes.
  • De voordelige vervoerbewijzen zijn te koop tot en met 30 april 2022 en zijn drie maanden geldig.

Vlotte bereikbaarheid

Dankzij het hoge aantal doorkomsten van de tramlijnen kunnen de gebruikers van de P+R’s vlot naar het centrum van Antwerpen reizen. De halte P+R Linkeroever heeft een frequentie van 22 trams per uur tijdens de spits. De P+R’s Luchtbal en Merksem hebben een frequentie van 15 trams per uur.

Lydia Peeters, minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “De nieuwe P+R-gebouwen bieden pendelaars de zekerheid op een parkeerplaats in een van de gloednieuwe bewaakte parkeertorens. Eens de wagen geparkeerd, kunnen ze overstappen op een van de trams die halte houden aan de P+R en via een zeer voordelig tarief naar het centrum pendelen. Via de maandpas hopen we bovendien ook heel wat mensen te lokken die zich voor hun werk naar Antwerpen verplaatsen.”

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.