Tomorrowland 2024: beleef de magie met de gratis pendelbussen van De Lijn

Laat het gedoe met parkeren achter je en geniet zorgeloos van het ultieme sprookjesverhaal!

10 juli 2024 - De pendelbussen van De Lijn brengen de festivalgangers comfortabel en milieuvriendelijk van Boom station naar Dreamville en parkings P8/P9. En uiteraard ook weer terug.

Voor bezoekers van Tomorrowland 2024 wordt de reis vereenvoudigd door de gratis shuttlebussen van De Lijn. Deze bussen verzorgen vervoer tussen het station van Boom, Dreamville, en de festivalparkeerterreinen P8 en P9. Zo kunnen festivalgangers hun auto achterlaten en op een comfortabele en milieuvriendelijke manier naar het festival komen.

Praktische informatie

De pendelbussen rijden tussen Boom station en het festivalterrein, met een geschatte reistijd van ongeveer 20 minuten. De dienstregeling is als volgt:

 • Donderdag 18 juli en 25 juli

  Van Boom station naar Dreamville Dirkputstraat: 9.00 – 23.00 uur
 • Vrijdag 19 juli en 26 juli

  Van Boom station naar Dreamville Rumstsestraat (aan P9) van 9 tot 20 uur

  Van P9 naar het festival van 10 tot 23 uur (inclusief Kiss & Ride East aan de Catenbergstraat)

  Van P8 naar P9 van 19 tot 4 uur (inclusief Kiss & Ride East)
 • Zaterdag 20 juli en 27 juli

  Van P9 naar het festival van 10 tot 23 uur (inclusief Kiss & Ride East aan de Catenbergstraat)

  Van P8 naar P9 van 19 tot 4 uur (inclusief Kiss & Ride East)
 • Zondag 21 juli en 28 juli

  Van P9 naar het festival van 10 tot 23 uur (inclusief Kiss & Ride East aan de Catenbergstraat)

  Van P8 naar P9 van 19 tot 4 uur (inclusief Kiss & Ride East)
 • Maandag 22 juli en 29 juli
  • Van Dirkputstraat naar Boom station: 4.30 – 14.00 uur
  • Van Nachtegaalstraat naar P8 (Global Journey): 4.30 – 14.00 uur


De pendelbussen stoppen niet op tussenliggende haltes, dus reizigers kunnen alleen opstappen bij Boom station en de bovengenoemde locaties.


Gratis vervoer

Festivalbezoekers hoeven geen vervoersbewijs te tonen voor de pendelbussen. Echter, reizigers die gebruikmaken van andere reguliere lijnen dienen wel over een geldig vervoerbewijs te beschikken om boetes te voorkomen.


Omleidingen

Tijdens het festival volgen de volgende lijnen een omleiding:

 • 181 Groenplaats – Aartselaar – Rumst
 • 182 Groenplaats – Aartselaar – Boom
 • 191 Snelbus Rumst – Kontich – Antwerpen
 • 295 Antwerpen – Niel – Reet – Boom
 • 500 Antwerpen – Boom – Rumst – Mechelen


Voor meer informatie over de reis kunnen reizigers het beste de routeplanner of de app van De Lijn gebruiken. Alle informatie over het festival is te vinden op de officiële website van Tomorrowland.

Tomorrowland 2024: gratis pendelbussen - De Lijn
Stap op onze gratis pendelbussen naar Tomorrowland! Ze brengen jou en je vrienden van Boom station naar Dreamville en parkings P8/P9.
De Lijn

 

 

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.