Opnieuw tram van centrum Hoboken naar Antwerpen

Opnieuw tram van centrum Hoboken naar Antwerpen

Tram 4 weer naar Lelieplaats

Tram 4 rijdt vanaf vandaag / vrijdag 5 april opnieuw van het centrum van Hoboken naar de Groenplaats. Nu één spoor weer gebruikt kan worden, bedient de tram opnieuw de haltes Lelieplaats en Kioskplaats. In de spits is er elke acht minuten een tram. Na de paasvakantie (vanaf dinsdag 23 april) rijdt tram 4 weer zijn vertrouwde traject van Hoboken via de Groenplaats naar Silsburg. Eenmaal de werken volledig achter de rug zijn, rijdt ook tram 2 weer naar Hoboken centrum. Nu keert tram 2 terug aan Zwaantjes.

 

Tot zondag aangepast traject door Ronde van Vlaanderen

Door de activiteiten voor de Ronde van Vlaanderen volgt tram 4 nog tot en met zondag (7 april) een aangepast traject van de Groenplaats richting Hoboken. Dat gaat  niet via de Nationalestraat, maar via de Huidevetterstraat, Lange Gasthuisstraat en Amerikalei naar de Bolivarplaats en zo voort naar Hoboken. Richting Groenplaats geldt de normale reisweg. 

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.