Tram 8 en 24 keren terug naar Deurne zuid

Tram 8 en 24 keren terug naar Deurne zuid

Nieuwe sporen Herentalsebaan op 22 december in gebruik

Vanaf 22 december rijden er opnieuw drie tramlijnen door Deurne zuid. Tram 8 en 24 hernemen zaterdag hun vertrouwde traject over de heraangelegde Herentalsebaan. Zo valt een groot deel van het Antwerpse tramnet weer in zijn vertrouwde plooi. De testrit van vandaag / maandag is succesvol verlopen. 

 

Opnieuw 3 tramlijnen van Deurne zuid naar Antwerpen

Na negen maanden werken heeft Deurne zuid vanaf zaterdag opnieuw drie tramverbindingen met het stadscentrum. Vanaf de start van de kerstvakantie bedienen de tramlijnen 8 en 24 opnieuw de haltes Joe English, Morkhoven, Muggenberg en Waterbaan.

Dit houdt ook een paar wijzigingen in aan het bus- en tramnet in Deurne.

  • Tramlijn 8 vertrekt vanaf zaterdag opnieuw aan Park & Ride Wommelgem. Via de Herentalsebaan en de premetro gaat het naar knooppunt Zuid.
  • Tramlijnen 9 en 24 vertrekken aan Silsburg. Lijn 9 rijdt via Berchem Station naar de premetro en P+R Linkeroever. Tram 24 gaat via de Herentalsebaan naar Stenenbrug en de Melkmarkt.
  • Buslijnen 420 en 421 hervatten hun normale route via de Luitenant Lippenslaan naar Berchem station. 
  • De tijdelijke vervangbussen van lijn 42 en rijden nog tot en met 21 december.

To Baaten van Stuurgroep Herentalsebaan is blij met het resultaat: 

Dé Herentalsebaan is schitterend heraangelegd. Er was een prima samenwerking tussen De Lijn, de aannemers, district Deurne, stad Antwerpen en de Stuurgroep Dé Herentalsebaan. Van voor de werken hadden we als stuurgroep korte communicatielijnen en konden we actuele informatie geven. Om de arbeiders te steunen en te danken voor het harde werk, hebben we hen regelmatig in de watten gelegd met ijsjes, een gezamenlijke lunch en complimenten. Ook tijdens de werken zelf hebben we gewerkt aan een positieve sfeer met een zomerse kinderspeelstraat, de doop van een nieuw kruispunt door de brandweer en een feesttram van De Lijn om de eerste ritjes te maken. We hopen dat ook andere winkelstraten bij een heraanleg er zo’n positieve ervaring van kunnen maken.”

Begin 2019 weer normale trajecten voor tramlijnen 4 en 9

Zodra de werken aan de Guldenvliesstraat in Berchem zijn afgelopen, rijdt tram 4 weer van Silsburg via de Groenplaats naar d’Urselstraat in Hoboken. Tram 9 vertrekt vanaf dan aan Eksterlaar (i.p.v. aan Silsburg ). Het einde van de werken is voorzien in maart.

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.