Tramhalte Station Zuid tijdelijk buiten gebruik van 1 tot 15 juli

Werkzaamheden aan de Kolonel Silvertopstraat: alternatieve haltes beschikbaar voor reizigers van tramlijnen 4 en 10

25 juni 2024 - Van 1 tot en met 15 juli zal tramhalte 'Station Zuid' aan de Kolonel Silvertopstraat in Antwerpen tijdelijk buiten gebruik zijn vanwege noodzakelijke werkzaamheden. Reizigers die normaal gebruikmaken van tramlijnen 4 en 10 worden geadviseerd om uit te wijken naar de nabijgelegen haltes 'Zuid' en 'Kolonel Silvertop'. Deze haltes bevinden zich op loopafstand van 'Station Zuid', zodat de impact op de reizigers zo beperkt mogelijk blijft. De gelijknamige bushaltes blijven tijdens deze periode wel volledig operationeel.

Gedurende de werkzaamheden zijn er echter twee alternatieve haltes beschikbaar voor de reizigers:

 1. Zuid
  • Gelegen bij het knooppunt op het kruispunt van de Montignystraat, Brederodestraat en Brusselstraat.
  • Reizigers kunnen de Singel oversteken en langs de Montignystraat wandelen tot aan de tramperrons.
  • Perrons: Perron 4 (richting Hoboken Zwaantjes/P+R Schoonselhof) en Perron 5 (richting centrum).
 2. Kolonel Silvertop
  • Gelegen op de Kolonel Silvertopstraat ter hoogte van de Silvertoptorens, de markante sociale woontorens.
  • Reizigers kunnen langs de Silvertopstraat wandelen tot aan de woontorens, net voorbij de oprit naar de Ring.

De gelijknamige bushaltes iets verderop blijven gedurende deze periode normaal bediend. De Lijn zet zich in om de overlast voor reizigers zoveel mogelijk te beperken en bedankt hen voor hun begrip en geduld tijdens deze noodzakelijke werkzaamheden.

Voor meer informatie en updates kunnen reizigers terecht op de website van De Lijn:
Antwerpen: tramhalte Station Zuid niet bediend van 1 tot 15 juli - De Lijn

Antwerpen: tramhalte Station Zuid niet bediend van 1 tot 15 juli - De Lijn
Tramhalte 'Station Zuid' op de Kolonel Silvertopstraat wordt niet bediend wegens werken. Reizigers van tramlijnen 4 en 10 kunnen gebruik maken van twee naburige haltes.
De Lijn

Zuidstation_kaartje_werken juli '24.pdf

PDF - 885 Kb

 

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.