Uitnodiging persconferentie 'terugblik 2020'

Uitnodiging persconferentie 'terugblik 2020'

2020 was allesbehalve een normaal jaar. De pandemie heeft de hele samenleving getroffen. Ook De Lijn ondervond flink wat gevolgen. Vrijdag 8 januari maakt de directie van De Lijn een eerste balans. We blikken terug op het voorbije jaar.

2020 zal de annalen ingaan als het jaar waarin het Covid19-virus de hele maatschappij hertekende. Meermaals viel het sociale leven nagenoeg stil. De Lijn als openbare vervoermaatschappij is haar maatschappelijke functie, ondanks de moeilijke tijden, steeds blijven vervullen. Wie afhankelijk is van het openbaar vervoer, kon blijven rekenen op de bussen en trams van De Lijn, uiteraard met diverse strikte preventieve maatregelen om alles vlot & veilig te laten verlopen.

Ook achter de schermen werd er flink doorgewerkt, grotendeels van thuis uit. We geven jullie een overzicht van de grote realisaties: aanwervingen, verbetering van real time informatie, terugdringen geschrapte ritten, invoering cashless & contactloos betalen, bestelling nieuwe voertuigen (vergroening vloot).

Praktisch
De directie praat jullie graag bij over het voorbije jaar. Omwille van de coronaveiligheidsmaatregelen wordt er een digitaal persmoment georganiseerd. Dit zal plaatsvinden op vrijdag 8 januari om 11 uur.

Graag verwachten we je inschrijving ten laatste donderdagmiddag tegen 14 uur. Je kan je aanmelden via pers@delijn.be. De inschrijvers ontvangen vervolgens de link voor het digitale persmoment.

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 36 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar circa 11 miljoen ritten. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.

De Lijn
Motstraat 20
B-2800 Mechelen