Vakbondsactie 24 september: de alternatieve dienstverlening is beschikbaar

Vakbondsactie 24 september: de alternatieve dienstverlening is beschikbaar

Door een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze zal in de nacht van woensdag op donderdag beschikbaar zijn op delijn.be/alternatievedienstverlening.

Er zullen vrijdag 24 september minder bussen en trams rijden dan normaal. Op basis van het aantal personeelsleden dat niet deelneemt aan de actie heeft De Lijn een alternatieve dienstverlening uitgewerkt.

Reizigers kunnen deze alternatieve dienstverlening raadplegen op delijn.be/alternatievedienstverlening. Deze wordt beschikbaar in de nacht van woensdag op donderdag. De gevolgen van de actie op de dienstverlening in heel Vlaanderen zullen worden weergegeven. In de routeplanner en op de halteborden zal worden doorverwezen naar de website.

De Lijn betreurt alleszins de hinder die de reizigers door deze vakbondsactie kunnen ondervinden.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 36 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar circa 11 miljoen ritten. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.