Vanaf 28 juni biedt lijn 810 rechtstreeks verbinding tussen Halle en Jette.

Lijn 810 wordt uitgebreid met bijkomend traject tussen Dilbeek en UZ Brussel.

Vanaf zondag 28 juni biedt De Lijn haar reizigers in de Vlaamse Rand en Brussel een rechtstreekse busverbinding tussen Halle en Jette. Lijn 810 wordt uitgebreid en zal voortaan ook tussen Dilbeek en UZ Brussel rijden.  Op dit bijkomende stuk neemt de vernieuwde lijn 810 de rol van de vroegere lijn 820 over.   Door de uitbreiding wijzigt ook de dienstregeling van lijn 810 (Halle – UZ Brussel), onder meer op zondag en in de vroege of late uren. Busgebruikers kunnen de routeplanner van De Lijn (www.delijn.be/routeplanner) raadplegen voor informatie over haltes en doortochttijden.

 

Rechtstreeks verbinding tussen Halle en Jette

Vanaf zondag 28 juni 2020 wordt lijn 810 aangepast en verlengd tot Jette UZ Brussel. Op deze manier biedt lijn 810 voortaan een rechtstreekse verbinding tussen Halle en Jette, wat zeker een meerwaarde betekent voor heel wat reizigers.  

Reizigers die tussen Dilbeek en Jette tot nu toe gebruik maakten van lijn 820, dienen vanaf 28 juni gebruik te maken van lijn 810.  Op dit deeltraject neemt de vernieuwde lijn 810 de rol over van de vroegere lijn 820.

Enkele aandachtspuntjes:

  • In Dilbeek-centrum neemt lijn 810 de reisweg van lijn 820 over, via de Sint-Alenalaan en de Baron de Vironlaan. De reisweg van lijn 810 via de Spanjebergstraat vervalt. Zo wordt de bediening van het centrum van Dilbeek nog beter gespreid.
  • De meeste ritten op lijn 810 worden doorgetrokken van Dilbeek naar het UZ Brussel (Jette). Enkele ritjes  vanuit Halle blijven wel beperkt tot Dilbeek Stelplaats en Dilbeek Gemeenteplein.
  • Groot-Bijgaarden Kartonfabriek wordt nog steeds bediend in functie van de scholen, maar is geen eindpunt meer. Het eindpunt voor deze ritten is voortaan Jette UZ Brussel.
  • Tussen de haltes Dikke Beuk en UZ Brussel (Jette) rijdt lijn 810 parallel aan lijn 820. Dit biedt overstapmogelijkheden op bussen 820 en 245 van De Lijn, en tram 9 en bussen 13, 14 en 88 van de MIVB.

Voor reisadvies en details over haltes en doortochttijden, kunnen busgebruikers terecht bij de routeplanner van De Lijn (www.delijn.be/routeplanner).

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.