Vanaf 28 juni lokale aanpassingen in dienstregeling De Lijn in Vlaamse Rand

Vanaf 28 juni lokale aanpassingen in dienstregeling De Lijn in Vlaamse Rand

 

Tussen Zaventem en Jette rijdt sinds 28 juni de Ringtrambus op lijn 820.  Maar naast de start van de Ringtrambus, voert De Lijn in de Vlaamse Rand nog enkele andere wijzigingen door. Lijn 810 wordt verlengd en rijdt voortaan tussen Halle en Dilbeek.  De lijnen 230, 231 en 232 volgen in Stroombeek (Grimbergen) voortaan een aangepaste route.

 

Lijn 810 – Halle – Ruisbroek - Dilbeek

Lijn 810 wordt verlengd van Dilbeek naar het UZ Brussel. Ze biedt voortaan een rechtstreekse verbinding tussen Halle en Jette.  Tussen Dilbeek Stelplaats en Jette UZ Brussel kan je nu lijn 810 nemen. Op dit traject vervangt lijn 810 nu lijn 820, die voortaan enkel tussen Zaventem en Jette UZ Brussel rijdt.

De dienstregeling van lijn 810  werd aangepast, onder meer op zondag en in de vroege en late uren.

Lijnen 230, 231 en 232 volgen in Stroombeek-Bever (Grimbergen) lokaal een aangepaste route.

De lijnen 230 (Brussel – Grimbergen – Humbeek), 231 ( Brussel – Het Voor – Grimbergen – Kapelle-o/d-Bos) en 231 (Brussel – Het Voor – Grimbergen – Verbrande Brug) rijden voortaan tussen het Sint-Amandsplein en de Mutsaard via het Otto De Mentockplein, de Strombeeklinde en de Sint-Annalaan.  Reizigers moeten er rekening mee houden dat de haltes Strombeek-Bever - Bloemendal en Rijkendal verhuizen naar de hoek met de Strombeeklinde. De halte Strombeek-Bever - Kerk wordt verplaatst naar het Sint-Amandsplein. Aan deze nieuwe halte is een schuilhuisje en real-time infobord met reisinformatie voorzien.

Op lijn 231 zal de rit van 16.30 uur uit Brussel – Noord op weekdagen voortaan doorrijden tot Grimbergen Stelplaats.

Meer informatie

Reizigers kunnen voor meer informatie over de dienstregeling terecht op www.delijn.be/routeplanner .

 

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.