Vanaf maandag vakantiedienstregeling bij De Lijn

Op kerstavond beperkt aanbod in Oost- en West-Vlaanderen

Vrijdag 19 december 2014 — Tijdens de kerstvakantie past De Lijn haar dienstverlening aan. Doordat de scholen zijn gesloten en heel wat werknemers vakantie hebben, rijden er minder bussen en trams. Reizigers die de vakantiedienstregeling willen raadplegen, kunnen daarvoor terecht op www.delijn.be en bij de reisinfoapps van de vervoermaatschappij.

 

Bij de vakantiedienstregeling vallen de ritten weg die exclusief op scholen zijn gericht. Lijnen waarvan ook niet-scholieren gebruikmaken blijven rijden, maar aan een iets lagere frequentie. De aangepaste dienstregeling loopt tot en met 4 januari.

 

Op kerstavond bus en tram tot 20 u in West-Vlaanderen
Op kerstavond is er in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen een beperkter aanbod. Na 20 uur rijden er geen bussen en trams in de kustprovincie. In Oost-Vlaanderen is er na 20 uur een beperkt aanbod op de Gentse lijnen 1, N1, 3, N3, 5, N5, 4/70 en N76. Het Gentse nachtnet rijdt volgens het boekje.

In de overige provincies rijden er nog wel bussen en trams. Op Kerstmis geldt de zondagsdienstregeling, op tweede kerstdag rijden bus en tram volgens de zaterdagdienstregeling.