Vanaf maandag vakantiedienstregeling bij De Lijn

Op kerstavond beperkt aanbod in Oost- en West-Vlaanderen

Tijdens de kerstvakantie past De Lijn haar dienstverlening aan. Doordat de scholen zijn gesloten en heel wat werknemers vakantie hebben, rijden er minder bussen en trams. Reizigers die de vakantiedienstregeling willen raadplegen, kunnen daarvoor terecht op www.delijn.be en bij de reisinfoapps van de vervoermaatschappij.

 

Bij de vakantiedienstregeling vallen de ritten weg die exclusief op scholen zijn gericht. Lijnen waarvan ook niet-scholieren gebruikmaken blijven rijden, maar aan een iets lagere frequentie. De aangepaste dienstregeling loopt tot en met 4 januari.

 

Op kerstavond bus en tram tot 20 u in West-Vlaanderen
Op kerstavond is er in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen een beperkter aanbod. Na 20 uur rijden er geen bussen en trams in de kustprovincie. In Oost-Vlaanderen is er na 20 uur een beperkt aanbod op de Gentse lijnen 1, N1, 3, N3, 5, N5, 4/70 en N76. Het Gentse nachtnet rijdt volgens het boekje.

In de overige provincies rijden er nog wel bussen en trams. Op Kerstmis geldt de zondagsdienstregeling, op tweede kerstdag rijden bus en tram volgens de zaterdagdienstregeling.

Contacteer ons
Tom Van de Vreken Woordvoerder VVM De Lijn, De Lijn
Tom Van de Vreken Woordvoerder VVM De Lijn, De Lijn
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 36 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar circa 11 miljoen ritten. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.