Verstoorde dienstverlening in heel Vlaanderen op maandag 3 juni

Het ABVV organiseert op maandag 3 juni een nationale betoging in Brussel. Ook het ACOD Openbare Diensten zal deelnemen aan deze actie. Dit resulteert voor De Lijn in een verstoorde dienstregeling in heel Vlaanderen. De Lijn zorgt voor een aangepaste dienstregeling. Reizigers kunnen hun route vanaf zaterdagnamiddag raadplegen via de app en de website van De Lijn.

In het kader van het decreet continuïteit van de dienstverlening zorgt De Lijn voor een aangepaste dienstregeling. Deze wordt samengesteld op basis van de werkwillige chauffeurs. De routeplanner toont deze aangepaste dienstregeling. Reizigers kunnen vanaf zaterdagnamiddag zowel op de website als in de app alle ritten vinden die zullen rijden op maandag 3 juni. Ritten die niet rijden, worden niet getoond. De routeplanner toont altijd de meest actuele situatie, deze kan na zaterdagmiddag mogelijk nog lichtjes wijzigen, bv. door last-minute ziektemeldingen van chauffeurs.

De Lijn betreurt de hinder die de vakbondsactie zou kunnen veroorzaken voor haar reizigers.

Info op de website: https://www.delijn.be/alternatievedienstregeling

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.