Vervoerregio Midwest: een moderner en efficiënter busnetwerk vanaf 6 januari 2024

Vervoerregio Midwest: een moderner en efficiënter busnetwerk vanaf 6 januari 2024

Nieuwe lijnen en avond- en nachtvervoer in en rond Roeselare.

Op 6 januari 2024 begint een nieuw hoofdstuk voor het openbaar vervoer in vervoerregio Midwest, met de introductie van de tweede fase van Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie. Hiermee zet de Vlaamse overheid in op een modal shift via efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer. Het nieuwe net werd in samenspraak met de vervoerregioraad* en de lokale besturen opgemaakt. Hoppin streeft ernaar om via een gelaagd netwerk nieuwe mogelijkheden te creëren voor reizigers. De reiswegen van heel wat verbindingen zijn aangepast om tot rechtlijnigere en snellere reiswegen te komen. Hoewel school- en werkverplaatsingen belangrijk blijven, beoogt het nieuwe plan ook extra opties voor recreatief openbaar vervoer. De uitbreiding van het avondvervoer in en rond Roeselare en de introductie van flexvervoer bieden reizigers meer keuzemogelijkheden. Voor de regio Midwest is deze tweede fase van Hoppin meteen ook de laatste fase. Dat betekent dat na 6 januari het volledige nieuwe net er zal uitgerold zijn.

Een uitstekend voorbeeld van de vernieuwde aanpak van het streeknet is te vinden in de nieuwe lijnen in deze regio.

  • Zo maakt lijn 12 Tielt - Oostrozebeke - Waregem een nieuwe verbinding via Meulebeke. Samen met lijn 11 zorgt lijn 12 voor een 30-minutenfrequentie tussen Oostrozebeke, Wielsbeke en Waregem.
  • Lijn 50a Ledegem - Kortrijk rijdt op weekdagen en zaterdag om het uur, op zondag om de twee uur. ​
  • Lijn 35 Diksmuide - Kortemark - Torhout rijdt op weekdagen om de twee uur (tijdens de spits om het uur).
  • Lijn 55 Diksmuide - Koekelare - Torhout is een nieuwe cadansverbinding via AZ Delta campus Torhout, rijdt om het uur op alle weekdagen en zaterdag, op zondag om de twee uur.
  • Lijn 70a Torhout - Aartrijke - Zedelgem - Brugge rijdt om het uur op alle weekdagen en zaterdag, geen aanbod op zondag.

Een heel aantal bestaande lijnen krijgt ook een mooie upgrade. Zo rijdt lijn 88 Tielt - ​ Aalter voortaan ook op zaterdag elk uur. De bestaande lijn 94 Roeselare - Ieper wordt lijn 90 Roeselare - Ieper en rijdt voortaan via het Jan Yperman Ziekenhuis en het centrum van Ieper. De bestaande lijn 74 Torhout - Roeselare wordt lijn 75 Torhout - Gits - Hooglede - Roeselare. De bestaande lijn 40 Ieper - Torhout wordt lijn 91 Ieper - Torhout. Deze lijn rijdt voortaan via het Jan Yperman Ziekenhuis en het centrum van Ieper, Westrozebeke wordt opgenomen in de reisweg. De bestaande lijn 22 Zwevezele - Roeselare wordt lijn 81 Zwevezele - Roeselare. Deze lijn krijgt extra aanbod. Ze rijdt dagelijks om het uur en zorgt er samen met lijn 80 dat er om de 30 minuten een bus rijdt tussen Roeselare - Beveren - Ardooie.

Het volledige stadsnet Roeselare is hertekend. Eén stadslijn maakt verplaatsingen binnen de stad mogelijk. Op de grotere assen naar/van Roeselare wordt er een hogere frequentie aangeboden. Op dinsdagvoormiddag voorzien we marktbussen in Roeselare.

Een grote verbetering voor Roeselare en haar randgemeenten (Ardooie, Izegem, Ledegem, Moorslede, Staden, Hooglede) is het nieuwe avond- en nachtaanbod. Van zondag tot en met donderdag rijden er bussen tot ongeveer 22.30 uur. Op vrijdag en zaterdag is dit zelfs tot 2.30 uur.

Een belangrijke aanpassing tot slot is de komst van De Lijn Flex. De bestaande belbussen worden vervangen door één flexgebied Midwest met aantakkingen naar hoppinpunten buiten de regio, zoals bijvoorbeeld Aalter en Waregem. Op weekdagen rijdt het flexvervoer tussen 6 en 20 uur. Op zaterdag is dit tussen 8 en 20 uur en op zondag van 9 tot 20 uur.

Flexvervoer stopt aan alle haltes van de reguliere lijnen én aan unieke flexhaltes (haltes waar enkel het flexvervoer komt). Het Flexvervoer is te plannen en te reserveren via de Hoppincentrale (telefonisch en binnenkort via app en website).

Communicatie voor reizigers

Het nieuwe mobiliteitsnetwerk van De Lijn in de vervoerregio Midwest belooft een geoptimaliseerde reiservaring voor alle inwoners en bezoekers, met verbeterde verbindingen naar belangrijke bestemmingen in de regio. De Lijn nodigt iedereen uit om vanaf 6 januari 2024 de voordelen van dit nieuwe netwerk persoonlijk te ervaren. Voor gedetailleerde informatie over het nieuwe net in hun gemeente kunnen reizigers terecht op de gemeentepagina’s van De Lijn (www.delijn.be/nl/gemeenten).

De reisweg uitstippelen doen reizigers makkelijk met de website of app van De Lijn. Op tal van manieren worden ze daar op weg geholpen: met de halte- en lijnpagina’s, de features ‘Voertuig op kaart’ en ‘Volg je rit’, en niet te vergeten ook de routeplanner. Die laatste begeleidt reizigers bij geplande omleidingen.

 

__________________________________________________

*Wat is een vervoerregioraad?

Vlaanderen werd ingedeeld in 15 vervoerregio’s. Elke vervoerregio heeft een vervoerregioraad die de invulling van basisbereikbaarheid bewaakt, stuurt en evalueert binnen de vervoerregio. De vervoerregioraad is de cockpit voor het mobiliteitsbeleid in de vervoerregio. Niet alleen het vast openbaar vervoer met bus of tram, maar ook de voor- en natrajecten met (deel)fiets, (deel)auto en alle andere vervoersmodi worden gefaciliteerd. In de vervoerregioraad komen de belangrijkste belanghebbenden uit alle bestuursniveaus samen. Alle steden en gemeenten uit de regio zijn rechtstreeks vertegenwoordigd, door de burgemeester of de schepen van mobiliteit. Daarnaast zit ook het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, De Lijn, en Het Agentschap Wegen en Verkeer in de vervoerregioraad. De leden van de vervoerregioraad hebben het nieuw vervoerplan opgesteld en goedgekeurd voor hun regio.

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.