Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters opent vernieuwde stelplaats De Lijn in Ieper

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters opent vernieuwde stelplaats De Lijn in Ieper

Investering van ruim 5 miljoen euro in ‘letterlijk en figuurlijk groene stelplaats’

Deze voormiddag opende de vernieuwde stelplaats van De Lijn in Ieper officieel haar deuren, in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters, burgemeester Emmily Talpe en directeur-generaal van De Lijn, Roger Kesteloot. Alle genodigden kregen een rondleiding op het terrein in de Haiglaan dat plaats biedt aan 46 chauffeurs, 1 bediende en 2 technici alsook aan 18 standaardbussen, 4 gelede bussen en 17 belbussen. De stelplaats heeft een eigen onderhoudscentrum, tankstraat en wasstraat. Minister Peeters benadrukte dat de vernieuwde site, waarin ruim 5 miljoen geïnvesteerd werd, zowel letterlijk als figuurlijk een groene stelplaats is met zijn geluidswand met klimop, de bodembedekkers en het laag struikgewas alsook dankzij de hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen en warmtepompen, de biologische waterzuiveringsinstallatie en de maximale waterbuffering en recuperatie van regenwater.

 

Renovatie van ruim 3,5 jaar in 4 fases

De stelplaats voldeed niet langer aan de huidige normen. Onder meer de kantoren, het onderhoudscentrum voor bussen en de parkeerverhardingen waren verouderd. De Lijn schreef dan ook een aanbesteding uit voor de volledige renovatie van de stelplaats.  

Roger Kesteloot, directeur-generaal De Lijn:

"Aangezien de stelplaats in gebruik zou blijven tijdens de renovatie was het belangrijk dat de werken gefaseerd zouden gebeuren. Dat gebeurde in 4 hoofdfases. De werken zijn gestart midden februari 2016 en waren voltooid tegen eind oktober 2019.  In die periode bleven we vanuit de stelplaats opereren met 10 buslijnen en met de bediening van 2 belbusregio’s.”

 

Focus op alternatieve energiebronnen bij renovatie stelplaats

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit:

"Bij de renovatie van de stelplaats werd veel aandacht besteed aan duurzaamheid, efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Aangezien het belangrijk is om doordacht en zuinig om te springen met energie en water is er gekozen voor maximale waterbuffering en recuperatie van het regenwater, o.a. via regenwaterputten en bufferbekken. De nieuwe wasinstallatie voor de bussen heeft ook een biologische waterzuiveringsinstallatie met 90% waterrecuperatie en het energieverbruik van de stelplaats wordt door meer dan 25% hernieuwbare energiebronnen geleverd zoals zonnepanelen en warmtepompen. Verder is de betonverharding voor de busparkeerplaatsen vloeistofdicht en voldoen de gebouwen en infrastructuur aan alle nieuwe energienormen en milieu-eisen.”

 

Goed voor de mensen van en rond Ieper

Emmily Talpe, burgemeester Ieper:

“Het stadsbestuur van Ieper was zelf ook voorstander van de renovatie en mede dankzij de medewerking van de buurtbewoners is het eindelijk zo ver. Bij de verbouwingswerken werd de historische gevel van het hoofdgebouw bewaard, de gevel is dan ook opgenomen in de inventaris van bouwkundig erfgoed. Het oorspronkelijke gebouw ‘Buurtstatie Yperen-Station d’Ypres’ werd gebouwd tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog als het tramstation van de voormalige lijn Ieper-Veurne. Dit is een stelplaats met een verhaal!"

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.