Vlot en voordelig: het Antwerpse combiticket - heen en terug voor maar 5 euro

Vlot en voordelig: het Antwerpse combiticket - heen en terug voor maar 5 euro

Ontsnap aan de verkeersdrukte met Park + Ride plus tram!

Vanaf maandag 2 oktober is het Antwerpse combiticket beschikbaar via de De Lijn-app, waarmee de reizigers voor 5 euro kunnen genieten van een 24 uur durend verblijf in de stad.

Vertrekkend vanuit de drie handige P+R-locaties rond Antwerpen - Luchtbal, Merksem en Linkeroever - bereiken de reizigers met de tram en de bus het stadscentrum van Antwerpen moeiteloos en zonder stress. En wanneer hun dag ten einde loopt, keren ze ontspannen weer naar huis.

“Met het combiticket koop je via de De Lijn-app een retourticket voor de tram en een parkingticket. Je activeert het ticket in de app na het binnenrijden van de parkeerplaats en geeft de nummerplaat in. Nummerplaatherkenning regelt de rest. Dit ticket is 24 uur geldig. Bij de P+R-locatie stap je op een tram of bus van De Lijn”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Enkele belangrijke details

 • Tijdelijke prijs: 5 euro
 • Verkrijgbaar via de De Lijn-app
 • Geldig voor P+R Merksem, P+R Luchtbal of P+R Linkeroever
 • 1 heen- en terugrit tussen parking en centrum en een parkeersessie van maximaal 24 uur
 • Te activeren tot 1 maand na aankoop

Hoe te gebruiken

 1. Koop het combiticket in de app.
 2. Activeer het ticket na het binnenrijden van de parking. Het ticket is geldig voor één persoon voor een heen- en terugreis naar het stadscentrum van Antwerpen. Medereizigers kopen een apart ticket in de app of betalen makkelijk contactloos op het voertuig.
 3. Voer binnen 24 uur (en uiterlijk voordat je de parkeerplaats verlaat) je nummerplaat in bij het geactiveerde combiticket in de De Lijn-app.
 4. Bij een parkeersessie van maximaal 24 uur kun je eenvoudig de parkeerplaats verlaten via nummerplaatherkenning.

Extra informatie

 • Voor parkeersessies langer dan 24 uur betaal je eenvoudig het extra parkeertarief bij de slagboom met een contactloze bankkaart (dankzij dit combiticket krijg je €1 korting).
 • Na activatie blijft het ticket 24 uur geldig. De heen- en terugreis moet binnen die 24 uur plaatsvinden, en ook de nummerplaat moet binnen die 24 uur worden geregistreerd.
 • Medereizigers kopen een apart ticket in de app of betalen makkelijk contactloos op het voertuig.
 • Hou er rekening mee dat het combiticket geen garantie biedt voor een parkeerplaats op een van de deelnemende parkeerlocaties. Je kunt het ticket veilig kopen nadat je de parkeerplaats bent binnengereden.

Geldig tot eind 2023

Het introductie-aanbod blijft in ieder geval tot het einde van 2023 en wordt mogelijk daarna verlengd. De Lijn nodigt iedereen uit die Antwerpen wil verkennen om er gebruik van te maken.

Reis je met meerdere personen? Dan kan een 10-rittenkaart interessanter zijn. In dat geval betaal je de parkeerkosten apart, eenvoudig bij het verlaten van de P+R door je betaalkaart te scannen bij de slagboom.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.