Voordelige formules voor het ontdekken van de kust met de Kusttram

Voordelige formules voor het ontdekken van de kust met de Kusttram

Combi-biljetten voor Plopsaland, Plopsaqua, Sunparks Aquafun, Zandsculpturen en Sea Life

Met de zomervakantie voor de deur zet De Lijn alle zeilen bij om de vele reizigers die aan de kust vertoeven een optimale dienstverlening te bieden. Voor de toeristen is er een waaier aan interessante vervoerbewijzen om de kust en haar vele troeven te ontdekken. Daarnaast verhoogt de frequentie van de Kusttram van een 15-minuten naar een 10-minuten frequentie. Om voldoende reizigersplaatsen te bieden, komen er pooltrams uit Antwerpen en Gent de Kusttramvloot versterken. Vlaams minister van Toerisme en Mobiliteit Ben Weyts: “We volgen de vraag. Voor de zomer brengen we 12 extra trams over naar de Kust, zodat iedereen snel en comfortabel kan reizen tussen alle Kustgemeenten.”

 

Voordelige formules om de kust te ontdekken
De succesformule van de ‘Kusttramactie’ van De Lijn blijft ook dit jaar behouden. Voordelige vervoerbewijzen worden aangeboden via de Lijnwinkels aan de kust of via andere kanalen. De dagpas of meerdagenpas, goed voor één of meerdere dagen vrij in- en uitstappen op de voertuigen van De Lijn, blijft een ideaal vervoerbewijs voor het ontdekken van de kust. Sinds vorig jaar kan je ook kiezen voor een sms-dagpas of m-daypass. 
 
Wie specifiek een attractie wil bezoeken, kan in één van de Lijnwinkels aan de kust vragen naar de Kusttram+. Deze voordelige formule combineert de toegang tot een populaire attractie (Plopsaland, Plopsaqua, Sunparks Aquafun, Zandsculpturen en Sea Life) met het vervoer heen en terug met de Kusttram. De Lijn biedt ook verschillende evenementenbiljetten aan om te reizen van en naar een aantal zomerse evenementen aan de kust. Daarnaast zijn er in de Lijnwinkels ook Kustpassen beschikbaar waarmee je een korting kan krijgen op de toegangsprijs van verschillende attracties. 

Vlaams minister van Toerisme en Mobiliteit Ben Weyts wijst op de talrijke voordelen van de Kusttram:


"De Kusttram brengt je vlot en veilig op elke bestemming langs de kust: snel, comfortabel en uiterst betrouwbaar. Er is elke 10 minuten een tram en vlakbij de 67 haltes vind je talloze toeristische attracties en fantastische horecazaken om even te ontspannen. Geen miljoenen auto’s die zich verdringen aan onze kust: wel miljoenen tevreden reizigers die blijven terugkomen."
 

12 trams uit Antwerpen en Gent versterken Kusttramvloot
Om voldoende reizigersplaatsen te bieden tijdens het toeristisch seizoen, versterkt De Lijn de Kusttramvloot met 12 trams uit Antwerpen en Gent. Zo kan de Kusttram in juli en augustus om de 10 minuten rijden met versterkingsritten tussen Oostende en Westende. Ondertussen zijn al 11 pooltrams aangekomen in Oostende. De laatste tram vertrekt vanavond vanuit Antwerpen en komt vannacht aan in Oostende. 


 
Blijvende sensibilisering
 
Naar goede gewoonte investeert De Lijn opnieuw in een veiligheidscampagne om de weggebruikers aan de kust te sensibiliseren. Niet iedereen is immers vertrouwd met een tram in het straatbeeld. Visueel krachtige borden langs de Kusttramlijn met als slogan ‘doe de vuurtoren: kijk links, kijk rechts voor je oversteekt’ willen dan ook de aandacht van de weggebruikers vangen en hen aanmanen om goed uit te kijken. Een tram kan immers niet zomaar stoppen gezien zijn lange remafstand. Trams kunnen bovendien uit beide richtingen komen. De veiligheidscampagne wordt versterkt door een marketingcampagne, interne opleidingen voor chauffeurs en door de samenwerking met het verkeersveiligheidsprogramma Kijk Uit.
 

 

Noot voor de pers:
Wie vanavond/vannacht de aankomst van de laatste pooltram in Oostende wil meemaken, filmen of fotograferen kan hiervoor terecht in de Nieuwpoortsesteenweg 110 in Oostende. Voor meer info kunt u bellen naar 0471 20 00 22.
 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.