Vrijdag 1e testrit voor nieuwe tramlijn MAS – Luchtbal

2,1 kilometer nieuw spoor voor tram 70

Op vrijdag 25 mei start De Lijn met de eerste testritten van de nieuwe tramlijn 70. Die zal het MAS verbinden met Park & Ride Havana. De Lijn zal de veiligheid en kwaliteit van de nieuwe sporen en infrastructuur testen. Als alles vlot verloopt, kunnen reizigers in de loop van de zomer de tram nemen op dit traject.

 

Eerste testen stapvoets

Bij veiligheidstesten controleren ingenieurs en technici van De Lijn verschillende factoren: het gabarit (= kan de tram overal veilig passeren), de ligging van de tram op de sporen, de correcte aansturing van de wissels, de bovenleiding en het vermogen van de tractiestations. Ook het effect van de warmte op de Londenbrug – een beweegbare brug in staal – zal grondig opgevolgd worden. Het contract met de aannemer voorziet twee maanden voor deze testen.

De eerste rit gaat stapvoets, later gaat de snelheid omhoog. De eerste testen gebeuren met een PCC-tram, het kleinste tramtype. Later volgen testritten met grotere trams zoals de Hermelijn en de Albatros. De testtram rijdt stapvoets van de Noorderlaanbrug via de Noorderlaan, Kempenstraat, Londenstraat (incl. Londenbrug), Amsterdamstraat en dan via keerlus aan de Bataviastraat (halte MAS) terug in de omgekeerde richting.

 

In de zomer in gebruik

Als de testen vlot verlopen, rijdt tram 70 in de loop van de zomer van het MAS naar P+R Havana. Daar vertrekt ook tramlijn 6 naar P+R Olympiade. Het gaat om een nieuw traject van 2,1 kilometer. De volgende stap is de aanleg van tramsporen op de Noorderleien (voor lijn 1 Bolivar – Operaplein – Havana), aan de Kattendijkdok-Oostkaai en in de Mexicostraat. De ingebruikname daarvan is voorzien in 2019.

Tramlijn 70 maakt deel uit van het de werken voor Noorderlijn. Lijn 70 is een tijdelijke lijn voor de duur  van deze werken. Ze rijdt van het traject Eilandje via de Londenbrug, Noorderplaats en Noorderlaan tot P+R Luchtbal. Dat is ook het eindpunt van tram 6. Na de werken wordt het definitieve traject bepaald.

Contacteer ons
Cheryl Horemans Woordvoerster, Noorderlijn
Cheryl Horemans Woordvoerster, Noorderlijn
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.