Wijzigingen voor bus en tram door Ronde van Vlaanderen

Wijzigingen voor bus en tram door Ronde van Vlaanderen

Aangepaste bediening voor trams 4 en 7 en buslijnen 30 en 36

Door de start van de Ronde van Vlaanderen wijzigt de bediening van enkele Antwerpse bus- en tramlijnen. Het gaat om de tramlijnen 4 en 7, en de buslijnen 30 en 36. Bij tram 4 is dat van donderdag tot en met zondag, bij de overige lijnen alleen in het weekend. De start en fanzone van de Ronde zijn vlot bereikbaar met de tram vanop verschillende Park and Rides en vanuit het Centraal Station. Details zijn te vinden op www.delijn.be

 

Tram 4: andere route van Groenplaats naar Hoboken

Door het fandorp op de Groenplaats volgt tram 4 van 4 tot en met 7 april een aangepast traject. Van de Groenplaats naar Hoboken gaat het via de Huidevetterstraat, de Lange Gasthuisstraat en de Amerikalei naar de Bolivarplaats en zo voort naar Hoboken. Richting Groenplaats geldt de normale reisweg. 

 

Tram 7: ingekort tot Sint-Pietersvliet

Tram 7 wordt zaterdag en zondag ingekort tot Sint-Pietersvliet. De haltes 'Brouwersvliet' en 'MAS' worden een deel van de voormiddag niet bediend.

 

Bus 30: omleiding

Bus 30 volgt zaterdag en zondag een omleiding. De Scheldestraat en Waalsekaai zijn dan afgesloten. De omleiding gaat via de Kasteelstraat en Verschansingstraat. 

 

Bus 36: niet naar de Rooseveltplaats vanop Linkeroever

Door het afsluiten van de Waaslandtunnel blijft 36 op Linkeroever. De haltes Rooseveltplaats, Sint-Jansplein, Tunnelplaats en Vermeylenlaan worden in het weekend een groot deel van de voormiddag niet bediend.  Reizigers kunnen naar rechteroever met tramlijnen 3, 5, 9 en 15 vanuit halte Halewijn en station Van Eeden.

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.