Winnaars allereerste Elektro Challenge gekend

Winnaars allereerste Elektro Challenge gekend

Op woensdag 17 november vond in Gent de prijsuitreiking plaats van de allereerste Elektro Challenge. Van 13 september tot 29 oktober konden studenten, jonge en ervaren technici en medewerkers van De Lijn deelnemen aan deze online wedstrijd voor elektriciteit en elektronica. De winnaars krijgen een mooie prijs én mogen zelf achter het stuur van een tram van De Lijn plaatsnemen voor een ritje, uiteraard onder begeleiding van een rijinstructeur.

Drie categorieën, drie winnaars

De deelnemers werden verdeeld over drie categorieën: studenten, professionals en medewerkers van De Lijn. Elke categorie levert één winnaar op: Merten Fermont (Thomas More Hogeschool) is de beste student, Kelly De Koninck (Qpinch) is de beste professional en Gurbhagwant Singh kwam als beste uit de bus in de categorie “medewerker van De Lijn”. De Lijn feliciteert alle deelnemers die de uitdaging aangingen om deel te nemen aan de challenge. En natuurlijk de winnaars in het bijzonder!

In totaal gingen 661 deelnemers de uitdaging aan: 463 professionals, 165 studenten en 33 medewerkers van De Lijn. De wedstrijd verliep online: elke deelnemer moest 15 vragen over elektriciteit en elektronica beantwoorden, die werden opgesteld door experten.

De 45 beste kandidaten kregen een ultieme vragenlijst voorgelegd op maandag 15 november.

Elektro Challenge?

Met de allereerste Elektro Challenge voor technici in België wil De Lijn deze beroepen in een positief daglicht stellen en de interesse van potentiële toekomstige werknemers wekken. Maar De Lijn is ook een voortdurend lerende en zichzelf verbeterende organisatie, en daarom konden ook De Lijn-werknemers deelnemen aan de challenge.

De Lijn organiseert de challenge met CHALLENGEx. Hun doel is om kwaliteitsvolle talentenpools van deelnemers te creëren. CHALLENGEx heeft de ambitie om tal van wedstrijden te houden, rekrutering te vergemakkelijken en de employer branding van haar partners te versterken.

Contacteer ons
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.