Winnaars Best (Student) Developer Challenge 2023 van De Lijn bekendgemaakt!

Winnaars Best (Student) Developer Challenge 2023 van De Lijn bekendgemaakt!

Na een spannende strijd en een recordaantal deelnemers kondigt De Lijn met trots de winnaars aan van de allereerste 'Best (Student) Developer Challenge 2023'. Met 1132 deelnames, waaronder 731 professionals en 401 studenten, was deze wedstrijd een bijzonder succesvolle editie.

De finale bracht de beste 50 deelnemers samen die dan in willekeurig samengestelde teams streden voor de top 3-prijzen. De bekroonde teams werden beloond met Coolblue-vouchers ter waarde van €300, €150 of €100 per finalist. Bovendien ontvingen alle andere finalisten een Coolblue-voucher van €50. Een gelukkige deelnemer ging naar huis met een arcade machine ter waarde van €2000.

De Best Developer Challenge 2023 bood ervaren professionals de kans om hun softwareontwikkelingsvaardigheden te demonstreren. Van backend-ontwikkeling tot frontend-design en databasemanagement, deze competitie daagde deelnemers uit om uit te blinken en de titel van Vlaanderens beste ontwikkelaar te veroveren.

De Best Student Developer Challenge 2023 verwelkomde studenten met uiteenlopende programmeerinteresses. Of het nu C#, Java, Python, Node.js, PHP of Frontend was, studenten konden hun vaardigheden demonstreren in de technologiestack waarin ze zich het meest comfortabel voelden.

En het winnende team is …

De deliberatie van de vakjury ter plaatse leverde het volgende resultaat op:

Robin Jadoul, Nelis Goeminne, Tessa Ickx, Alex Christiaens en Hube Van Loey kwamen als beste uit de bus. Robin Jadoul is tevens de trotse winnaar van de arcade machine.

"De Lijn gelooft sterk in de kracht van technologie en innovatie om de mobiliteitssector te transformeren," aldus Philippe Le Cerf, directeur ICT en Digitalisering van De Lijn. "Met de Best (Student) Developer Challenge 2023 hebben we briljante geesten samengebracht en hen een platform geboden om hun bekwaamheden te tonen. We zijn verheugd om te zien hoe deze ontwikkelaars de grenzen van het mogelijke verleggen en nieuwe horizonten verkennen."

De Lijn bedankt alle deelnemers, professionals van de Software Factory, en partners die hebben bijgedragen aan het succes van de Best (Student) Developer Challenge 2023. De competitie heeft niet alleen talent in de schijnwerpers gezet maar heeft ook een platform geboden voor kennisdeling en samenwerking.

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.