Zomerpas: nieuw vervoerbewijs voor onbeperkt aantal zones

Zomerpas: nieuw vervoerbewijs voor onbeperkt aantal zones

Stressmannetje geeft 1 euro korting op 10-rittenkaart

Met de Zomerpas lanceert De Lijn een voordelige tienrittenkaart voor bus en tram. Daarmee wil de vervoermaatschappij mensen stimuleren om zonder parkeerproblemen of verkeersstress de bus of tram te nemen naar bijvoorbeeld een festival, een terrasje in de stad of de solden. De Zomerpas kost 9 euro. In tegenstelling tot de Lijnkaart (een kaart voor meerdere ritten van een aantal zones) heeft de Zomerpas geen beperking van het aantal zones.

 

De Zomerpas is te koop tot eind augustus 2014 via de eShop van bPost en de Lijnwinkels. Hij is geldig tot eind september 2014 op alle bussen en trams van De Lijn, behalve de Limburgse snellijnen. Een rit met de Zomerpas kost 0,90 euro, ongeacht de afstand.

Contacteer ons
Tom Van de Vreken Woordvoerder, De Lijn
Tom Van de Vreken Woordvoerder, De Lijn
Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 36 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar circa 11 miljoen ritten. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.