Zomerpas: nieuw vervoerbewijs voor onbeperkt aantal zones

Zomerpas: nieuw vervoerbewijs voor onbeperkt aantal zones

Stressmannetje geeft 1 euro korting op 10-rittenkaart

Met de Zomerpas lanceert De Lijn een voordelige tienrittenkaart voor bus en tram. Daarmee wil de vervoermaatschappij mensen stimuleren om zonder parkeerproblemen of verkeersstress de bus of tram te nemen naar bijvoorbeeld een festival, een terrasje in de stad of de solden. De Zomerpas kost 9 euro. In tegenstelling tot de Lijnkaart (een kaart voor meerdere ritten van een aantal zones) heeft de Zomerpas geen beperking van het aantal zones.

 

De Zomerpas is te koop tot eind augustus 2014 via de eShop van bPost en de Lijnwinkels. Hij is geldig tot eind september 2014 op alle bussen en trams van De Lijn, behalve de Limburgse snellijnen. Een rit met de Zomerpas kost 0,90 euro, ongeacht de afstand.

Contacteer ons
Tom Van de Vreken Woordvoerder, De Lijn
Tom Van de Vreken Woordvoerder, De Lijn
Over De Lijn

Mediagalerij: klik hier voor rechtenvrije foto's en afbeeldingen


Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor het openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks een of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. Het Vlaams gewest heeft 81,6 procent van de aandelen van De Lijn, de overige aandeelhouders zijn lokale overheden. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1000 lijnen en 36000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar bijna 11 miljoen ritten. Samen met privé-exploitanten die rijden in opdracht van De Lijn worden ongeveer 4100 voertuigen ingezet: 399 trams en 3700 bussen. De privé-exploitanten nemen de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met goed 8000 werknemers is De Lijn een van de grootste werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken ook nog eens meer dan 2000 mensen.


De Lijn
Motstraat 20
B-2800 Mechelen