Zorgeloos op avontuur: jeugdbewegingen profiteren van voordelig busvervoer naar zomerkampen

De Lijn en de Vlaamse overheid faciliteren betaalbare en duurzame reizen voor jeugdverenigingen deze zomer

Het is weer bijna zover: de zomerkampen van jeugdbewegingen staan voor de deur. Voor duizenden kinderen en jongeren is dit het hoogtepunt van het jaar, een kans om de wereld buiten hun eigen buurt te verkennen en onvergetelijke herinneringen te creëren. Om deze ervaring zo soepel, veilig en duurzaam mogelijk te maken, slaan De Lijn en de Vlaamse overheid opnieuw de handen in elkaar. Vanaf nu tot en met 2 september bieden ze erkende jeugdbewegingen een voordelig tarief van slechts 1,70 euro per reiziger voor een groepsticket. Dankzij de tussenkomst van de Vlaamse overheid wordt zo een zorgeloze start van een onvergetelijke zomer gegarandeerd voor alle deelnemers.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “Het kampvervoer is deze legislatuur een vaste waarde geworden binnen het aanbod van De Lijn. Elke zomer kunnen honderden groepen genieten van een goedkoop en duurzaam aanbod; voor grotere groepen zelfs een aanbod op maat. Ik ben blij dat De Lijn andermaal kan meewerken aan een leuke zomer voor jongeren. Dit is ook opnieuw een ideaal moment om nog meer jongeren kennis te laten maken met ons openbaar vervoer in Vlaanderen.”
Vlaams minister van Jeugd: "Deze zomer trekken tienduizenden jongeren uit Vlaanderen en Brussel opnieuw op kamp. Dit voordelige tarief van De Lijn helpt hen om op vlotte en betaalbare wijze op hun bestemming te geraken. Zo wordt het puzzelwerk toch wat eenvoudiger en draagt De Lijn bij aan succesvolle zomerkampen met zo weinig mogelijk drempels.”

Jeugdbewegingen hebben twee opties voor hun vervoer naar de jeugdkampen: groepen groter dan 45 personen kunnen aangepast vervoer aanvragen, terwijl kleinere groepen gebruik kunnen maken van reguliere buslijnen.

Meer informatie, voorwaarden en inschrijvingen zijn beschikbaar op www.delijn.be/opkamp.

Met deze maatregel zet De Lijn zich in voor een zomer vol avontuur, ontdekking en plezier voor de jongeren .

 

 

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.