Zorgeloos op avontuur: jeugdbewegingen reizen voordelig met De Lijn naar zomerkampen

Zorgeloos op avontuur: jeugdbewegingen reizen voordelig met De Lijn naar zomerkampen

De Lijn en de Vlaamse overheid bieden erkende jeugdbewegingen deze zomer opnieuw vlot, betaalbaar en duurzaam vervoer aan van en naar hun zomerkamp. Tot en met 2 september betalen jeugdverenigingen slechts 1,70 euro per reiziger (groepsticket). Deze voordelige formule is mogelijk gemaakt dankzij de tussenkomst van de Vlaamse overheid.

Het zomerkamp van de jeugdbewegingen is voor veel kinderen het hoogtepunt van het jaar. Het biedt hen de kans om buiten hun eigen buurt de wereld te ontdekken. Om deze ervaring zo vlot, veilig en duurzaam mogelijk te laten verlopen, willen ministers Lydia Peeters en Benjamin Dalle samen met De Lijn de reis naar de kampplaats ondersteunen.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “Jaar na jaar blijft de voordelige formule voor het kampvervoer een succes. In 2022 vervoerde De Lijn maar liefst ruim 28 000 jongeren van en naar hun kamp, goed voor 343 ritten. Voor de jongeren die de dienstverlening van De Lijn nog niet kennen, is dit een uitgelezen kans om kennis te maken met het openbaar vervoer en het aanbod van  De Lijn. Ik wens de jongeren alvast een fijne zomer toe!”

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle: "Met deze maatregel draagt De Lijn bij aan vlotte, succesvolle zomerkampen met zo weinig mogelijk drempels. Elk kind en elke jongere moet op vlotte wijze met het openbaar vervoer op kamp kunnen. Deze extra dienstverlening maakt het puzzelwerk toch wat eenvoudiger. Zo zorgt De Lijn mee voor een zorgeloze en deugddoende kampzomer voor kinderen en jongeren!”

Jeugdbewegingen hebben twee opties voor kampvervoer:

  • Op kamp met kampvervoer
    Groepen groter dan 45 personen kunnen aangepast vervoer aanvragen. Voor hen kunnen versterkingsritten ingelegd worden. De verplaatsing mag maximaal 50 km bedragen, en moet ten minste 3 weken op voorhand aangevraagd worden. Reizigers betalen slechts 1,70 euro per persoon met een groepsticket.
  • Op kamp met een reguliere buslijn
    Groepen met minder dan 45 personen kunnen gebruik maken van een gewone buslijn, reserveren is niet nodig. Als het druk is op het voertuig moet de groep misschien gesplitst worden. Met een groepsticket betaalt elke reiziger slechts 1,70 euro (groepsticket verkrijgbaar vanaf 10 personen).

Meer informatie, voorwaarden en inschrijvingen zijn te vinden op www.delijn.be/opkamp.

Over De Lijn

Over De Lijn

De Lijn is het Vlaamse overheidsbedrijf dat zorgt voor openbaar vervoer met bus en tram in Vlaanderen. Ongeveer 3,5 miljoen mensen maken jaarlijks één of meerdere keren gebruik van de diensten van De Lijn.

Voor haar werking krijgt de vervoermaatschappij een dotatie van het Vlaams Gewest, de belangrijkste aandeelhouder. De verkoop van vervoerbewijzen is de tweede inkomstenbron.

Het net van De Lijn telt ongeveer 1 000 lijnen en 16 000 haltes. Alles samen rijden de bussen en trams per jaar meer dan 200 miljoen kilometer. De eigen vloot telt 2 250 bussen en 400 trams. De privéfirma's die rijden in opdracht van De Lijn hebben zelf ook bussen. Zij nemen ongeveer de helft van de buskilometers voor hun rekening.

Met bijna 8 000 werknemers is De Lijn een van de grote werkgevers van het land. Bij de privé-exploitanten werken nog eens meer dan 2 000 mensen.

Als hoofdaandeelhouder van deelfietsen Blue-bike promoot en ondersteunt De Lijn combimobiliteit. Hierbij kunnen reizigers voor het laatste stuk van hun verplaatsing een bus- of tramrit combineren met een deelfiets.